Geannuleerd: Een drieluik van Danstheater Rúm

Geannuleerd: Vanwege een blessure van één van de dansers kunnen de voorstellingen op 23 september niet doorgaan. Máár: Danstheater Rúm komt op een ander moment terug. We zetten het in onze agenda zodra de nieuwe datum bekend is!

Op zondag 23 september komt Danstheater Rúm op bezoek. In één voorstelling zie je maar liefst drie(!) stukken. In totaal geniet je 65 minuten van verschillende werken van dit gezelschap. Met o.a. een interactieve installatie, afzetlint en instrumenten.

Deel 1: De installatievoorstelling Round and Round
Deel 2: Unless We Meet
Deel 3: Ademtocht

Round and Round

Round and Round is een multidisciplinair project van beeldend kunstenaar Theo van Delft in samenwerking met Danstheater Rúm en met muziek van Sander Hop. Er wordt gebruik gemaakt van een ruimtelijke installatie en 360° videobeelden. Met deze voorstelling wordt het publiek verrast, geraakt en tot reflectie aangezet met de performances.

Unless We Meet

Unless We Meet is een duet van twee dansers, Anniek Pacilly en Lenna Schouten, dat in de open lucht en in stilte gespeeld wordt. Een belangrijk onderdeel van de performance is een lang afzetlint. Choreografe Zahira Suliman laat zich graag inspireren door natuurlijke verschijnselen en wetenschappelijke theorieën die ze aan menselijke intenties en gedrag linkt. Ze streeft in haar stukken naar de creatie van vraagtekens, zonder hier antwoorden bij te geven. Bij Unless We Meet is de vraag hoeverre er lege ruimte is, hoe deze zich ontwikkelt en wat die ruimte betekent.

Ademtocht

Ook in Ademtocht zien wij twee dansers, Anniek Pacilly en Vera Goetzee. Dit maal in samenwerking met saxofonist Koen Boeijinga, gespeeld op onze verdedigingswal. Het is een kort maar krachtige variant op de eerdere voorstelling Tsjechog van Danstheater Rúm. De Tsjechog is geïnspireerd op de Tsjechische egel, een verdedigingsobstakel die o.a. is ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een stekelig obstakel dat in oorlogen effectief tanks tegenhield, maar dat – als je héél goed kijkt – wel degelijk gekanteld kan worden. Waar ligt jouw kantelpunt? Waar maak jij je boos over? Dit dynamische samenspel van mens, muziek en ruimtelijk ontwerp daagt je uit om je eigen grenzen te onderzoeken.

Datum: zondag 23 september 2018
Tijd: 
vanaf 15.00 en vanaf 17.00 uur
Tickets: € 15,- per persoon

Reserveren?

Wil je dit bijzondere drieluik bewonderen en zeker zijn van kaartjes? Reserveer dan door een mailtje te sturen naar info@danstheaterrum.nl. Vermeld bij het reserveren om hoeveel kaartjes het gaat en naar welke voorstelling je wilt (om 15.00 of 17.00 uur). Je krijgt vervolgens alle nodige informatie van Danstheater Rúm.
Een kaartje kopen aan de deur kan ook, maar natuurlijk alleen als de voorstellingen niet uitverkocht zijn in de voorverkoop.