Lichtstilte

18, 19 & 20 oktober bij Fort aan de Klop

Theater: Lichtstilte – zinnedovende, rituele voorstelling van Project Wildeman

Een reis naar de absolute duisternis in live immersive 3D-sound en objecttheater.

Een verbindende, vertragende verering van het absolute donker. Daal samen met Project Wildeman, poppenspeler Nick Bos en een astronautenpop steeds langzamer af naar het ultieme nulpunt: het binnenste van een zwart gat, het allerdonkerste mysterie van het universum.

Ervaar het Donkere Niets en creëer een nieuw perspectief op Aarde

De voorstelling is een hypnotiserende exercitie van inbeeldingskracht en fantasie in live muziek, tekst en poppenspel. Project Wildeman nodigt je uit het Donkere Niets te ervaren en een nieuw perspectief op Aarde te creëren.

Overal om ons heen, in onze wereld, lijkt er wel heel veel nadruk te liggen op licht. Licht schijnt overal, de hele tijd, ook ‘s nachts. In parken, langs paden, in kantoorpanden, havens, industrieterreinen. Met een gezamenlijk performatief ritueel gaat de voorstelling in op de vraag wat al dat licht met ons doet. En op zoek naar een betere balans tussen het licht en het donker.

Lichtstilte omarmt de duisternis

Wat verliezen we als we de nacht verliezen? Hoe komen we weer in contact met het donker? En wat zien we als we al het licht doven? Lichtstilte gaat op 24 september 2023 in première op het Dark Festival in Amsterdam, de grootste stad in een van de meest lichtvervuilde landen ter wereld. Daarna trekt de voorstelling langs verschillende bijzondere locaties in Nederland.

Spel: Sven Hamerpagt, Milan Mes, Maarten Vinkenoog, Nick Bos
Eindregie: Tim Hammer
Tekst: Maarten Vinkenoog (Project Wildeman)
Toneelbeeld: Project Wildeman
Geluidsdecor: Project Wildeman
Poppen: Pluck Venema (Studio Figur) en Ulrike Quade Company
Marketing en PR: Marieke Josselet
Techniek en Productie: Peter Pieksma

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gravin van Bijlandt Stichting.

Data: woensdag 18, donderdag 19 & vrijdag 20 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur
Ticketprijs: € 25,- (inclusief 2 consumpties)

Meer weten en reserveren?

Ga naar de website van Project Wildeman:

Let op: Er wordt een stroboscoop gebruikt tijdens deze voorstelling.