Elpee-presentatie Pete Sounds

Zondag 20 september, 14.00 uur

Vers van de pers: de elpee van Peter!

Apetrots zijn wij op onze eigen bedrijfsleider Peter Dijkman. We wisten natuurlijk dat muziek zijn grote passie is en dat hij in de jaren negentig van de vorige eeuw oprichter, drummer en songschrijver was van de Britpopformatie Crapjam uit Meppel. De band bracht drie albums uit, speelde op Noorderslag en verzorgde heel veel optredens in het Nederlandse clubcircuit. In 2017 kwamen de bandleden weer even bij elkaar en toen speelden zij op ons Familiefestival Kermis de Klop.

Achtergrondmuziek

Eind jaren negentig kwam Peter naar Utrecht en hij sloot zich aan bij de band Clean. Later schreef hij ook weer liedjes met de formatie Firetrip. Vanaf 2007 kreeg hij het steeds drukker met werken op Fort aan de Klop en zijn gezin. De muziek raakte daardoor iets op de achtergrond. Tot zijn kinderen uit de luiers waren! Een langgekoesterde droom kwam uit: in zijn achtertuin bouwde Peter z’n eigen studio en kroop erin om een soloplaat op te nemen. Die plaat is er nu. De titel, Pete Sounds, verwijst naar een van Peters favoriete bands.

Onze Peter is niet alleen in zijn element tussen onze gasten, maar ook tussen zijn gitaren.

Bijzonder detail: collega Robin zingt een deuntje mee op de elpee én tijdens het optreden op 20 september.

Zelf gemaakt, met een beetje hulp

Veel partijen op de elpee heeft Peter zelf opgenomen, maar hij schakelde ook hulplijnen in. Diets Dijkstra (Johan), goede vriend en voormalig Crapjam-compaan, speelde prachtige partijen in. Ook Theo Sieben (o.a. Douwe Bob, Ellen ten Damme, Hennie Vrienten), Guus Bleijerveld en grote steun en toeverlaat Alex Visser leverden hun muzikale bijdrage. In anderhalf jaar tijd werden heel veel liedjes opgenomen, vele met teksten van Harmen Boerwinkel. Voor het eerste album van Pete Sounds zijn tien van deze liedjes geselecteerd.

Hoe dat klinkt?

Tja, hoe omschrijf je dat? Je hoort invloeden van pop en rock, en van grote artiesten als de Beatles en Queen, maar bovenal hoor je de unieke sound van Peter. Op zondag 20 september spelen Peter en zijn band de liedjes van de elpee in de grote loods van Fort aan de Klop. Daar wil je toch bij zijn?

Datum en tijd

Zondag 20 september 2020
Aanvang:
14.00 uur (tot ca. 15.00, natuurlijk ben je na afloop welkom om een drankje te bestellen of een elpee te kopen)

Reserveer snel je tickets

Kaartjes voor de elpee-presentatie van Pete Sounds kosten € 7,50 per stuk. Je betaalt ter plaatse voorafgaand aan de show (PIN aanwezig). Reserveer via onderstaand formulier om verzekerd te zijn van een plekje (door de anderhalvemetermaatregel is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.