Tweede editie Kermis de Klop: een groot feest

Ruim 9.000 lachende gezichten op ons familiefestival

Afgelopen Pinksterweekend organiseerden we voor de tweede keer ons familiefestival Kermis de Klop. En het werd een feest.
De weergoden waren ons gelukkig wederom goed gezind. Ruim 9.000 grote en kleine festivalgangers wisten Fort aan de Klop te vinden en kwamen genieten van het zonnetje, de muziek, kinderworkshops, voorstellingen en eten en drinken. Aan het eind van de tweede dag overhandigde onze spreekstalmeester Make-A-Wish een cheque ter waarde van ruim 5.000 euro.

Relaxt festivalsfeertje en genoeg te doen voor iedereen

Op de nieuwe ‘Picnicweide’ vermaakten kinderen tot 4 jaar zich op het springkussen en met andere activiteiten speciaal voor hun leeftijd. Ook was er een verschoonhoek met luiers en billendoekjes, waar veel ouders dankbaar gebruik van maakten. Kinderen van 4 t/m 12 jaar leefden zich uit bij de workshops van Make-A-Wish en de kinderkaravaan van Circus Snor. En de voorstellingen in de twee circustenten en optredens van de bandjes waren voor iedereen.

Overal streken mensen neer op bankjes, strobalen en zelf meegebrachte picknickkleedjes om te genieten van de muziek, het eten van de foodtrucks en verfrissende drankjes. En de zweefmolen? Die stond geen moment stil.

Jessica:
“Dat was een leuke dag gisteren!
Jelte (1), papa en mama, opa en oma én oom en tante hebben ervan genoten. Met recht een Familiefestival!
.” 

Noortje:
“Aan de kinderen hebben we geen kind zo. Aan onze mannen ook niet, die drinken een speciaalbiertje van VandeStreek.”

“Met recht een Familiefestival!”

Onder een boom troffen we Jessica Jaspers uit Utrecht, die haar familie had meegenomen. Haar zoontje Jelte (1) was met zijn tante aan het spelen bij de ‘Picnicweide’. Later liepen we de familie opnieuw tegen het lijf bij Pofferdikkie, waar Jelte in de kinderstoel zat te smullen van een portie poffertjes. Opa en oma voerden hem, terwijl papa Sake zich een biologisch frietje van Daily Dog goed liet smaken. Een dag later stuurde Jessica ons een leuke foto van Jelte en zijn vader op het festivalterrein met de enthousiaste woorden: “Dat was een leuke dag! Jelte, papa en mama, opa en oma én oom en tante hebben ervan genoten. Met recht een Familiefestival!”

“Geen kind aan..”

Noortje van der Rijst uit Houten was met haar gezin én buren op Kermis de Klop. We spraken haar toen ze met haar buurvrouw op een picknickkleedje zat op de fortwal. “We hebben een heerlijk plekje in de schaduw met mooi overzicht over het festival. Aan de kinderen hebben we geen kind zo. Aan onze mannen ook niet, die drinken een speciaalbiertje van VandeStreek. Straks gaan we kaartjes kopen voor de circusvoorstelling. En natuurlijk willen de kinderen in de zweefmolen en naar de kinderworkshops.” Ook Noortje stuurde ons wat foto’s na afloop van het festival, waaronder eentje van haar man en buurman met spreekstalmeester John van Sas. Noortje: “Het was echt een heel gezellige dag! Super geregeld allemaal. Bedankt!”

Meer nagenieten?

Nog steeds geen genoeg van Kermis de Klop 2018? Bekijk dan de aftermovie en meer foto’s.