Derde editie Kermis de Klop: mazzel met het weer én een mooi bedrag voor Make-A-Wish

Ruim 9.000 blije bezoekers op ons familiefestival

Afgelopen Pinksterweekend organiseerden we voor de derde keer ons familiefestival Kermis de Klop. Het weerbericht hield ons een beetje in spanning in de aanloop naar het festival en op 2e Pinksterdag. Maar de weergoden bleken ons goed gezind en het werd weer een groot feest!

Ruim 9.000 bezoekers wisten Fort aan de Klop te vinden om te genieten van de muziek van de verschillende bandjes, diverse kinderworkshops, voorstellingen en eten & drinken. Eerste pinksterdag scheen de zon volop en in de middag van de tweede dag vielen er wat dikke spetters, maar verder hielden we het droog. Door dreigend onweer op maandag besloten we het festival wat eerder te sluiten, namelijk om 18.00 uur. De voorstellingen en kinderactiviteiten waren toen al afgelopen. En ook ’s avonds bleef het voorspelde noodweer uiteindelijk uit.

Wie wil er nou niet in de zweef?

Microtheater in de pipowagen

Een drupje regen deert niemand

Relaxte sfeer en leuke verrassingen

Bij de derde editie van een festival is het natuurlijk zaak om de nodige verrassingen op te nemen in het programma. Zo openden op maandagochtend De Domkoppen van Bazuin Utrecht het festival met vrolijke muziek: iedereen was meteen helemaal wakker en in de juiste feeststemming. De straatartiesten van ROC Creative College zorgden voor vermaak op het festivalterrein met hun prachtige, zelfgemaakte creaties. En in de grote circustent trad een heuse fakir op (onze eerste internationale act!).

Volop te doen voor kinderen…

Kinderen van 4 t/m 12 jaar leefden zich uit bij de workshops van de leerlingen van het ROC in de grote loods, de kinderkaravaan van Circus Snor, het Vieze Dingen Restaurant van Modderlab en de Tovercamper van Tante Ankie. Op de ‘Picnic’weide vermaakten de kleintjes tot 4 jaar zich op het springkussen, in de ballenbak en op de mini-draaimolen. Net als in de voorgaande jaren waren er diverse voorstellingen in de grote circustent, een timmerdorp, kon je je laten schminken en nog veel meer.

… en grote mensen

Overal zaten mensen op bankjes en kleedjes te luisteren naar muziek, te proeven van het festivalfood en te nippen van een verfrissende smoothie of speciaalbiertje. En de zweefmolen? Die was ook dit jaar het stralende middelpunt van Kermis de Klop.

Eén van de prachtige
straatartiesten van ROC

Spannende voorstelling in de circustent:
Fakir Testa aan het werk