Freek over Kermis de Klop

Vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland vertelt over onze Kermis de Klop

Hij is al vele jaren actief als vrijwilliger voor Stichting Make-A-Wish. Zo was hij al vaak bij ons op het fort om te helpen bij het KinderKunst Theater Festival, de voorloper van Kermis de Klop. Tijdens de eerste editie van de Kermis in 2017 verkocht hij muntjes aan de kassa. En aan het eind van het festival nam hij de cheque voor Make-A-Wish in ontvangst (zie foto). Maak kennis met Freek Cox!

Hoe kijk jij terug op de eerste editie van Kermis de Klop?

‘De sfeer op Kermis de Klop was heel erg goed. Het was mooi weer en de kermis werd druk bezocht door allemaal vrolijke mensen. Kinderen deden mee aan onze workshops. Sommige ouders ook, andere ouders vermaakten zich op het festivalterrein of aan de buitenbar. Er was genoeg te doen voor iedereen’.

Stel, ik denk erover me dit jaar aan te melden als vrijwilliger voor Make-A-Wish bij Kermis de Klop. Wat zou je mij aanraden?

‘Doen! Je doet iets voor de doelgroep (patiënten tussen 3 en 18 jaar), je helpt iets leuks organiseren voor de kinderen op het festival én je hebt zelf ook een leuke tijd. Ik zie Kermis de Klop een beetje als Make-A-Wish in het klein: we toveren met z’n allen een glimlach op de gezichten van kinderen’. Freek denkt even na en voegt er dan nog aan toe: ‘Op de Kermis heb ik veel mensen gesproken die een ziek kind hebben of kennen. Je hoort echte verhalen uit het leven van echte mensen’.

Ben je er komend Pinksterweekend weer bij?

‘Ja, natuurlijk, het staat al heel lang geblokt in mijn agenda. Daar komt echt niks tussen!’

‘Ik zie Kermis de Klop een beetje als Make-A-Wish in het klein: we toveren met z’n allen een glimlach op de gezichten van kinderen’.