Familiefestival Kermis de Klop stopt

Tijd voor iets nieuws:
na drie edities, tienduizenden bezoekers en in totaal een kleine € 20.000,- voor Make-A-Wish komt er een einde aan Kermis de Klop

Lieve festivalgangers, foodtruckers, artiesten, vrienden, ROC-studenten, bandleden, workshophouders, vrijwilligers en andere betrokkenen,

Met pijn in ons hart hebben we besloten dat Kermis de Klop geen vervolg krijgt in 2020.

Glimlachend terugblikken

Met een grote glimlach kijken we terug op drie fantastische pinksterweekenden. Met al onze energie, groot enthousiasme én niet te vergeten de samenwerking met geweldige partners en vrijwilligers, is het ons gelukt om een bijzonder familiefestival neer te zetten en tienduizenden bezoekers te vermaken. En we hebben in totaal een kleine € 20.000,- opgehaald voor Make-A-Wish. Daar zijn we best trots op. Wat hebben we genoten, dank jullie wel allemaal!

Hoe het zo gekomen is…

Toen we in 2017 begonnen met Kermis de Klop, om het 10-jarig bestaan van onze horecalocatie Fort aan de Klop te vieren, was ons doel een laagdrempelig familiefeest te organiseren. Dus zónder hoge entreeprijs, duur entertainment en te prijzig festivalfood. Dat is precies wat hebben we gedaan! En dat beviel zo goed dat er nog een tweede en derde editie volgden.

… maar het blijft geen feest…

Kermis de Klop was onze eigen productie, uitgevoerd door slechts vijf collega’s, die hier – naast hun eigen werk – ontzettend veel tijd en energie in stopten en waanzinnig veel plezier aan beleefden. Daar kan geen enkele teambuildingsactiviteit tegenop! Maar juist het feit dat we ons familiefestival laagdrempelig en toegankelijk wilden houden, maakte het lastig om er een rendabel evenement van te maken. Komt nog bij dat de weergoden ons alle drie de edities goed gezind waren, al was het de laatste keer wel spannend vanwege dreigend onweer. Ook dat zette ons aan het denken… dus hebben we besloten te stoppen op het hoogtepunt.

Gelukkig hebben we de beelden nog…

Wat nu?

We treuren niet, want wát was het fantastisch! Kijk de foto’s en de filmpjes nog maar eens terug…
Waar je een deur sluit, gaat een andere open. Wij zijn ondertussen achter de schermen druk aan het brainstormen. Met al ons enthousiasme, onze creativiteit en onze energie bedenken we iets nieuws om onszelf, en vooral ook jullie, mee te vermaken. De plannen beginnen al aardig concreet te worden, dus je hoort nog van ons, binnenkort!

Joost, Anton, Ellen, Titia & Peter