Enthousiaste muzikanten gezocht

Vanaf het moment dat we weer open mogen tot half september 2021 verandert ’t forteiland voor het tweede jaar op rij in één groot terras met 300 zitplaatsen. Een heerlijke, groene plek aan de rand van de stad Utrecht om in een festivalachtige sfeer te genieten van eten en drinken, sport, spelletjes of een voorstelling. In 2020 hebben we ruim 50.000 bezoekers ontvangen (bekijk hier een sfeerimpressie) en dit jaar breiden we het concept verder uit met meer festivalfood, activiteiten en… live muziek!

Iedere zondag live muziek

In de agenda zijn de zondagen gereserveerd voor enthousiaste (amateur)muzikanten die op een bijzondere plek willen optreden. We zoeken zowel akoestische live muziek voor op het terras als kleine gezelschappen die in de grote loods optreden. We staan open voor veel soorten muziek en willen muzikanten een onvergetelijke podiumervaring bieden. Dus is muziek maken jouw grote passie of hobby (net hoe je het wilt noemen) en wil je een keertje komen optreden voor onze gasten en een leuke dag beleven op ’t fort? Laat ons weten wat jouw specialiteit is, dan bekijken we samen of en hoe we je muzikale bijdrage kunnen inpassen.

Akoestische live muziek buiten

Ben je een singer-songwriter met gitaar, wil je onze gasten verrassen met een originele serenade, vormen jullie een klassiek duo dat loungemuziek speelt, ben je een éénpersoons orkest of zing je graag liedjes voor en met kinderen? Of doe je iets heel anders? ’t Terraseiland is jouw podium en onze gasten zijn je publiek. Natuurlijk promoten we je op onze website en social media kanalen, verzorgen we je met een natje en droogje rondom en tijdens je optreden en staat het je vrij om na afloop met de pet rond te gaan.

Optreden in de grote loods

Maak je deel uit van een jazztrio, klassiek kwartet, popband of koortje en zoek je een plek om op te treden in Utrecht? Dan stellen wij onze historische Loods A, mooi van functionele lelijkheid, graag ter beschikking. Het gaat om een ruimte van 20 x 16 meter met alleen basisfaciliteiten (sanitair, elektriciteit, stoelen). Jullie verzorgen zelf de kaartverkoop (de opbrengst is voor jullie, het maximaal aantal bezoekers is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen), de benodigde apparatuur en op- en afbouw. Wij helpen met de PR en zorgen op de dag zelf voor wat te drinken voor de crew. Publiek kan eten en drinken kopen op het Terraseiland.

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor een optreden op Terraseiland 2021?

Stuur een e-mail naar marketing@fortaandeklop.com.
Beschrijf hierin kort:
– wanneer en hoe vaak je zou willen optreden op zondagen in de periode van mei tot half september;
– wat je precies wilt doen en hoe lang je optreden duurt;
– of je buiten op het Terraseiland wilt optreden of binnen in Loods A;
– je telefoonnummer (voor als we vragen hebben).
Stuur bij voorkeur een filmpje (of anders wat foto’s) mee om ons een indruk te geven van je optreden.

Wanneer weet je of jouw optreden geselecteerd is?

Uit de inzendingen kiezen wij muzikanten die in onze ogen het best in het programma passen. Die benaderen wij om af te spreken hoe en wanneer het optreden plaatsvindt (alle afspraken zijn onder voorbehoud van op het moment van het optreden geldende coronamaatregelen). Muzikanten die niet in de programmering passen krijgen hierover natuurlijk ook bericht. Alleen artiesten die een schriftelijke bevestiging van ons hebben ontvangen mogen op het afgesproken tijdstip optreden op ’t Terraseiland of in de grote loods. Je hoort zo snel mogelijk of jij erbij bent!