Zorgeloze picknick voor zorgmedewerkers

… om éven op te laden in coronatijd.

Terwijl zorgprofessionals harder werken dan ooit, is het vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus stil op Fort aan de Klop. Patricia van den Brink van Bureau Kwiek/ZiP company is voornamelijk actief in de zorg. Van verzorgenden en verpleegkundigen hoort ze zo uit de eerste hand hoeveel er tijdens de coronacrisis wordt gevraagd van hun inzet, flexibiliteit en creativiteit.

Samen mensen letterlijk in het zonnetje zetten

Het indrukwekkende collectief applaus voor de medewerkers in de zorg bracht Bureau Kwiek op het idee om zorgprofessionals niet alleen symbolisch in het zonnetje te zetten, maar écht iets te doen voor een aantal van hen. Patricia vroeg ons of we wilden helpen een aantal zorgverleners te laten genieten van een ontspannen momentje. Ons forteiland, een groene oase, is natuurlijk een perfecte plek om er even helemaal uit te zijn, zonder je zorgen te hoeven maken of je wel voldoende afstand tot anderen kunt houden.

Het plan is snel gemaakt

Bureau Kwiek en Fort aan de Klop besluiten om samen een aantal zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken door ze uit te nodigen voor een relaxte picknick op ’t verlaten fortterrein. Een oproep in het netwerk van Bureau Kwiek krijgt veel positieve reacties. Zelfs mensen die geen gebruik kunnen maken van de uitnodiging, worden er blij van: “Wat een ontzettend lief en leuk idee, deze picknick. Ik kan helaas niet, want ik moet werken, maar de gedachte alleen doet me al goed.”

Relaxt picknicken op het fortterrein

Op een woensdagmiddag staan drie goed gevulde picknickmanden klaar op ’t fort. Drie duo’s melden zich om een paar uurtjes bij te komen van het harde werken en de batterij weer een beetje op te laden. Sommige gasten bezoeken het fort voor het eerst en kijken hun ogen uit. Ieder tweetal zoekt een fijn plekje uit op het terrein, op een kleed of bankje of aan een picknicktafel. Gelukkig werkt het weer goed mee, zoals je ziet op de foto’s.

Enthousiaste reacties

Alle drie de koppels laten na afloop weten te hebben genoten van de zon, de rust en het lekkers. Enkele reacties: “Super bedankt, het was een feestje!”, “Heel erg bedankt voor deze heerlijke picknick.”

Het was fijn om iets te kunnen doen, al was het maar een klein gebaar. We wensen alle zorgmedewerkers veel sterkte toe de komende tijd.