NIEUW: Het Waterliniebuffet

Chefkok Simon over het nieuwe Waterliniebuffet

“Waarom Franse kaas importeren als hier vlakbij ook zoveel lekkers te vinden is?”

Dit is onze chefkok Simon Kranendonk – beter bekend als Simon de Chef. Hij werkt het allerliefst met lokale seizoensproducten. Voor ons nieuwe buffet ging hij op zoek naar de beste ingrediënten uit de buurt.

Zoals je misschien weet, is Fort aan de Klop onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die is genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het lekkerste uit de Waterlinie, verzameld op óns buffet, dat kan alleen maar Waterliniebuffet heten!

Duurzaam, verantwoord en vooral erg lekker!

Simon heeft altijd al een voorliefde gehad voor streekproducten. “Goede ingrediënten zijn de basis, je proeft het écht terug als je werkt met lokale seizoensproducten. Daarnaast vind ik duurzaamheid belangrijk, vandaar dat ik dichtbij huis inkoop en ook vegetarische gerechten ontwikkel. Ik werk alleen met verantwoord geproduceerd vlees en duurzaam gevangen vis.”

Local2Local

“Ik ben mijn loopbaan begonnen in Amsterdam en daar weet ik inmiddels de weg naar goede lokale leveranciers. Bij het samenstellen van het Waterliniebuffet ben ik geholpen door Local2Local, een initiatief van plaatselijke ondernemers dat als doel heeft om de stad te verbinden aan lokaal geproduceerd voedsel. Dat heeft me veel zoekwerk en tijd bespaard.”

Simon verwerkt knollen en kaas uit de streek in de gerechten voor het Waterliniebuffet

Seizoensafhankelijk

“De aanvoer van verse ingrediënten verschilt per seizoen. Als iets tijdelijk minder makkelijk verkrijgbaar is, improviseer ik met alternatieven. Voor het gestoofde rundvlees van het Waterliniebuffet gebruik ik bijvoorbeeld RijnRund en donker bier van VandeStreek. De knollen en penen komen van Tuinderij Dijkzigt en de boerenboter en -kaas van De Brienenshof. Ik ben groot fan van Doruvael, die doet echt niet onder voor Franse kaas.”

Meer weten over Local2Local?

Kijk eens op hun website!