Zakelijke bijeenkomst? Peter is er voor je!

Bedrijfsleider Peter Dijkman aan het woord

Door Titia Tijmstra

Kom je vergaderen bij ons fort? Dan tref je waarschijnlijk onze collega Peter Dijkman. Zijn missie: er zijn voor jou en je gasten én jullie een fijne dag bezorgen.

Fortmedewerker van het eerste uur

In een vorig leven was Peter DJ en muzikant (dat laatste is hij in zijn vrije tijd nog steeds). Daarnaast werkte hij in een fotospeciaalzaak. Hij draaide regelmatig muziek in het café van Anton, één van de huidige eigenaren van het fort. Tot Anton hem vertelde dat hij een ‘theehuisje op een camping’ ging beginnen. Of Peter iemand wist die daar wilde komen werken.

Peter, op dat moment totaal niet gehinderd door enige horeca-ervaring, hoorde zichzelf zeggen: “Misschien is dat wel iets voor mij!” Op 2 mei 2007, de dag van de inschrijving van het bedrijf bij de Kamer van Koophandel, werd Peters eerste kind geboren. En zo kwam het dat Peter zo ongeveer in één dag veranderde in een verantwoordelijke vader met een fulltime baan.

Alles komt goed

Inmiddels zijn we bijna elf jaar verder en was Peter betrokken bij de ontwikkeling van Fort aan de Klop tot hoe we het nu kennen. In het begin deden Anton en Peter alles zelf voor de vergadergasten: zalen zetten, lunches bereiden, schoonmaken en bedienen. Tegenwoordig zijn de taken verdeeld over meer collega’s, maar bedrijfsleider Peter is nog steeds het eerste aanspreekpunt bij zakelijke bijeenkomsten.

“Ik vind het belangrijk om goed benaderbaar te zijn. Daarom ben ik altijd in de buurt, zonder al te duidelijk aanwezig te zijn. Ik geef mensen het gevoel dat alles goedkomt, door er voor ze te zijn en met ze mee te denken. Meteen bij aankomst spreek ik het programma door met de contactpersoon. Dan zetten we samen de laatste puntjes op de i. Daarna stel ik meestal voor om meteen de laptop aan te sluiten en te zorgen dat alle techniek werkt voordat de andere gasten komen. Zo begint de bijeenkomst zonder al te veel stress voor de organisator. In het verdere verloop van de dag stel ik mij flexibel op, want er zijn altijd dingetjes die ad-hoc gebeuren en geregeld moeten worden. Dat maakt mijn werk leuk en afwisselend.”

Aandacht maakt alles mooier

“Ik ben natuurlijk geïnteresseerd in iedere gast, maar het is mooi om met vaste gasten een band op te bouwen. Doordat ik ze na verloop van tijd beter leer kennen, is het makkelijker om in te spelen op hun wensen. Ik vraag steevast om feedback. Ook tevreden gasten kunnen vaak nog wel een verbeterpuntje bedenken. Zo kan ik een beetje door hun ogen kijken en onze dienstverlening blijven verbeteren.

Weet je wat ik een mooie slogan vind? Aandacht maakt alles mooier. Ik heb hem niet zelf bedacht, maar hij slaat helemaal op mij. Ik probeer alles met aandacht te doen, zowel voor mijn gasten als voor het hele forteiland.”

Peter bij de opening van het fort in 2007

Peter bij de seizoensopening in 2017

Peters favoriete plekje op het fortterrein:
“De buitenbar aan het einde van een zonnige dag. Je zit met een drankje uit te kijken over het groen en ziet het bomvrije wachthuis. Ondertussen geniet je van een fantastische zonsondergang. Daar krijg je echt een vakantiegevoel van.”

Vaste vergadergast Frank Weijers (HumanDimensions/Spelen met ruimte)
over Peter:

“Ik geef al een aantal jaar trainingen Deep Democracy en Spelen met ruimte bij Fort aan de Klop. De persoonlijke benadering door Peter maakt het voor mij als thuiskomen op een werkplek. Telkens bij aankomst begroet hij me hartelijk, heeft hij die koffie voor me klaar staan en zorgt hij dat het me echt aan niets ontbreekt. Daarbij is hij er voortdurend op uit om het nóg beter te maken. Voor mij de best denkbare gastheer.”