Home Trouwen Veelgestelde vragen van bruidsparen

Veelgestelde vragen van bruidsparen

Niet alleen wij zijn gevallen voor de robuuste charmes van onze werkplek: Fort aan de Klop is inmiddels stille getuige geweest van veel jawoorden. We vinden het fantastisch om op die manier steeds meer persoonlijke hoofdstukken aan de geschiedenis van het fort toe te voegen.

We hebben geprobeerd onze ervaring zo goed mogelijk om te zetten in nuttige informatie voor aanstaande bruidsparen. Jullie vinden het op deze website en in onze brochures. Hieronder hebben we veel van de informatie nog eens op rijtje gezet, maar nu in de vorm van vragen die bruidsparen ons vaak stellen.

Kunnen we langskomen om de locatie te bezichtigen?

Laat ons weten welke op welke datum jullie willen trouwen, zodat we kunnen kijken of dit past in onze agenda. Zo ja, dan maken we graag een afspraak om jullie trouwdag samen door te spreken. Dat doen we aan de hand van jullie ideeën over de invulling van jullie grote dag. Het praat makkelijker als we van tevoren al een summier programma van jullie ontvangen hebben.

Mogen we met de auto het terrein op?

Ons forteiland is autovrij, maar voor jullie trouwauto maken we graag een uitzondering. Als jullie het leuk vinden, mogen jullie met de trouwauto ons forteiland op rijden.

Waar mogen we de trouwauto parkeren?

Jullie trouwauto mag op ’t forteiland staan of op de parkeerplaats vlak voor de brug naar ’t fort.

Hebben jullie een parkeerplaats voor mensen die slecht ter been zijn?

Voor rolstoelers of mensen die slecht ter been zijn reserveren we (met een oranje pilon) plekken op de parkeerplaats voor de fortbrug. Vooraf kunnen jullie het gewenste aantal aan ons doorgeven, met een maximum van 5.

Waar kunnen onze gasten parkeren?

Jullie gasten kunnen parkeren op de parkeerplaats bij de Muinck Keizerbrug of in de woonwijk naast het fort. Bekijk de mogelijkheden op de pagina Route.

Waar kunnen we laden en lossen?

Op de parkeerplaats bij de fortbrug. Vanaf daar kunnen jullie de spullen verder vervoeren met de kruiwagens die we daarvoor hebben klaarstaan. Na het lossen kun je de auto parkeren bij de Muinck Keizerbrug of in de woonwijk (pagina Route). De parkeerplaatsen bij de brug houden we vrij voor gasten die minder goed ter been zijn.

Is eigen catering toegestaan?

Nee. Jullie mogen natuurlijk wel zelf de bruidstaart meenemen. Voor het uitserveren brengen we servies- en servicekosten in rekening.

Kunnen we de bruidstaart eerder brengen?

In de ochtend van jullie trouwdag kan de bruidstaart bij ons worden afgeleverd. We houden hiervoor plek vrij in de koeling.

Hebben jullie vega(n) opties?

Al onze menu’s zijn zeer geschikt voor vegetariërs, dat geldt ook voor onze barbecues. Het aantal veganisten in jullie gezelschap vernemen we graag van tevoren, dan zorgt onze chef voor voldoende veganistische alternatieven.

Kunnen jullie rekening houden met dieetwensen?

Ja, onze chef houdt op verzoek rekening met dieetwensen en allergieën.

Mogen we komen proeven?

Onze menu’s en buffetten laten zich niet zo gemakkelijk vertalen naar een diner voor twee. Daarom is een proeverij helaas niet mogelijk.

Is een dansfeest (met DJ) toegestaan?

Een dansfeest kan alleen in de vorm van een silent disco. Dat is overigens wel een echte aanrader: hilariteit alom! Fort aan de Klop heeft namelijk geen vergunning voor harde muziek. In de zomer is een akoestisch – dus zonder stekker of drumstel – optreden onder de tent mogelijk. Binnen in ’t Wachthuis mag versterkt worden opgetreden, mits het volume op café/restaurant niveau blijft.

Kunnen we dan een ontheffing voor versterkt geluid aanvragen bij de gemeente?

Nee. Per jaar kan Fort aan de Klop twee ontheffingen aanvragen. Die reserveren we voor culturele evenementen.

Mogen we in het restaurant onze eigen muziek kiezen?

Jazeker! Als je een tablet of telefoon met afspeellijst meeneemt, sluiten we die aan op de geluidsinstallatie van het restaurant.

Mogen we buiten muziek draaien?

Buiten is alleen akoestische muziek toegestaan, zonder stekker of drumstel.

En muziek tijdens de ceremonie?

Tijdens de ceremonie kan de ambtenaar van de burgerlijke stand of predikant spreken via een geluidsinstallatie. Bij de plechtigheid kunnen jullie begeleidende muziek afspelen via die installatie.

Tot hoe laat mag onze bruiloft duren?

De laatste ronde op Fort aan de Klop is uiterlijk om 23:00 uur.

Welke versiering hebben jullie en wat mogen wij zelf nog versieren?

Ons fort heeft een eigen uitstraling en aankleding waar jullie naar eigen inzicht versieringen aan toe kunnen voegen. We vragen jullie wel deze zelf weer te verwijderen. Met het oog op duurzaamheid raden we ballonnen af.

Hebben jullie (witte) tafellakens?

Tafellakens op de houten tafels zijn op het fort niet de standaard, maar we kunnen het tegen meerkosten voor jullie verzorgen.

Staan er bloemen op de tafels?

Ja, er staan vaasjes met bloemen in ’t Wachthuis en in het zomerseizoen hebben we ook nog cactussen op de tafels bij de buitenbar.

Mogen we onze eigen bloemen meenemen?

Jazeker! Mooiere decoratie dan bloemen is ondenkbaar in de entourage van het fort. Jullie kunnen de bloemen het best naar eigen smaak uitkiezen. Kleine glazen tafelvaasjes (sapflesjes) hebben we staan, andere vazen zullen jullie zelf even moeten regelen.

Mogen we de brug naar het fort versieren?

Dat mag zeker, mits jullie het zelf ook weer opruimen én de brug toegankelijk blijft
(het is namelijk de enige in- en uitgang van het fortterein).

Wanneer mogen we komen versieren?

De versierploeg is welkom vanaf 10.00 uur op de dag van de ceremonie.

Mogen onze gasten met rijst of confetti gooien?

Nee, niet gooien met kleine frutsels alsjeblieft.

Staat het hele fortterrein exclusief tot onze beschikking?

Nee. Doorgaans zijn er op het fort ook andere gasten. Wel zijn natuurlijk delen van het fort exclusief gereserveerd voor jullie gezelschap.

Kunnen wij gebruik maken van beamer, projectiescherm, microfoon en geluidsinstallatie?

Natuurlijk. We horen dat graag van tevoren. De benodigde kabels, VGA en mini-jack, zitten er bij.

Kunnen wij met de ceremoniemeester(s) langskomen voor een afspraak?

Ja, graag! Maak hiervoor gerust een afspraak met één van onze collega’s.

Wie is ons aanspreekpunt op de huwelijksdag?

Bij aankomst spreken we het programma nog even door met jullie of jullie ceremoniemeester (we horen graag van tevoren wie jullie contactpersoon voor de dag is). Dan vertellen we wie de rest van de dag jullie gastvrouw of -heer is.

Mogen we vuurwerk afsteken?

Nee.

Steken jullie de vuurtjes voor ons aan?

Ja, zodra het begint te schemeren, steken wij gezellig de vuurtjes op het terrein aan.

Ziet het fort(terrein) er altijd precies zo uit als op de foto’s?

Nee, een foto is immers altijd een momentopname. De foto’s op onze website en in onze brochures geven een goede indruk van de sfeer op ons forteiland, maar afhankelijk van seizoenen, activiteiten en weersomstandigheden kunnen er kleine verschillen zijn. Losse elementen, zoals meubilair en overkappingen, kunnen op een andere plek op het terrein staan dan op de foto’s.