Home Zakelijk Vergaderbreaks Teambuilding met roofvogels

Teambuilding met roofvogels

Een spannend spel met roofvogels in samenwerking met een aantal topvalkeniers uit Nederland. Het programma van BuitenBusiness is speciaal opgezet voor de zakelijke markt. Tijdens deze roofvogelshow komen de onderdelen inschattingsvermogen, communicatie, leidinggeven en samenwerken aan de orde. Leer je collega’s nog beter kennen!

Geen gewone workshop met roofvogels

Het programma begint met een introductie door de valkeniers, waarbij een aantal veiligheidsaspecten aan bod komen. Hier wordt al direct duidelijk dat dit geen gewone workshop met roofvogels is! Vervolgens kiest iedereen een vogel uit die bij hem of haar past en houdt deze op de hand. Hierdoor wordt het verschil tussen de mensen duidelijk: waarom kiest de één bijvoorbeeld voor een grote arend en de ander voor een schattig sneeuwuiltje? En komen de karakters van de vogels overeen met hun uiterlijk? Na deze boeiende kennismaking met zowel de valkeniers als de vogels, begint het spel welke bestaat uit twee onderdelen: communicatie & samenwerking en leiderschap & communicatie.

Communicatie & Samenwerking

Jullie leren als eerste de beginselen van het valkenieren. Nadat iedereen zijn eigen vogel heeft gekozen, en er twee of meerdere groepjes zijn gevormd, wordt per groep een communicator aangewezen. De valkenier geeft deze communicator instructies. Hoe laat je de vogel vliegen? Hoe maak je een valkeniersknoop? Hoe moet je de vogel op je arm houden en hoe moeten de deelnemers zich opstellen? De communicator legt vervolgens de groep uit hoe zij moeten handelen. Afhankelijk van de wijze van communiceren en samenwerken laten de deelnemers vervolgens – meer of minder succesvol – de roofvogels naar elkaar toe vliegen.

Leiderschap & Communicatie

Per groepje wordt een leider aangewezen. Deze leider creëert zijn eigen ‘bos’ d.m.v. het opstellen van de groepsleden. Het is de bedoeling dat de leider de roofvogels door het bos van mensen laat vliegen, dus rakelings langs de mensen heen! Hier is communicatie van groot belang. Daarnaast wordt duidelijk hoeveel vertrouwen de deelnemers in hun leider hebben. Staan de deelnemers toe dat een roofvogel tussen hun benen door vliegt of kiezen ze liever voor veiligheid? Gaan ze met de massa mee of blijven ze autonoom in hun gedrag? Hoe overtuigend is de leider? Kan hij of zij het vertrouwen van de groepsleden winnen?
Er kunnen meerdere mensen aan bod komen om als leider te fungeren en het bos kan in vele variaties opgesteld worden. Het spel nodigt uit om persoonlijke grenzen te verleggen op een zeer speelse manier.

Teambuilding

Dit teambuildingsprogramma wordt uitgevoerd door een team valkeniers met behulp van minimaal 10 à 12 verschillende roofvogels. Bij grotere groepen van bijvoorbeeld 50 deelnemers komen 6 valkeniers met 30 à 35 roofvogels. Hierdoor garanderen wij dat alle deelnemers ruim voldoende tijd krijgen om met de vogels te werken.

Tarieven

Vanaf € 21,50 per persoon

Bovenstaande prijs is exclusief btw.

Terug naar het overzicht