Wie is toch die vrouw?

Je hebt van die mensen die overal opduiken. Je ziet ze in verschillende rollen op de meest uiteenlopende plaatsen. Karianne Vermaas is zo iemand die wij telkens weer tegenkwamen. Best verwarrend. Dus vroegen wij haar: wie ben je en wat doe je allemaal?

Karianne verzorgde de communicatie voor Circus Snor toen dat op ons terrein neerstreek. We kwamen haar tegen als redacteur van Bier en Appelsap. We zagen haar in de Botanische Tuinen bij een bijeenkomst over de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. En laatst liepen wij haar tegen het lijf bij ons in ’t Wachthuis, tijdens een meeting van CIRCO.

Vertel, wat heb jij toch met Fort aan de Klop?

“Grappig hoe ik steeds weer bij jullie op ’t fort terechtkom. Soms is het gepland, bijvoorbeeld als ik met mijn gezin ga fietsen en koffie met gebak bestel op het terras van ’t Wachthuis. Of de keren dat we naar Kermis de Klop gingen. Ik kom er ook weleens onverwacht terecht. Dat was voor het eerst tijdens een strategiedag van Frankwatching, waarvoor ik heel wat jaren geleden werkte als eindredacteur en nu nog af en toe inspring voor marketing en onderzoek. Toen we met Bier en Appelsap, waar ik sinds 2015 met veel plezier aan meewerk, een boek gingen maken, kon Fort aan de Klop daar niet in ontbreken. Mijn dochter Milou vindt het heerlijk om er door het gras te banjeren en naar de beestjes te kijken terwijl wij op het terras zitten.”

En wat deed je toen in de Botanische Tuinen?

“Dat was voor de kick-off meeting van de eerste editie van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht, waar ik samen met Michael Gane en Mattijn Boerkamp aan werkte. En zeg je waterlinie, dan zeg je natuurlijk Fort aan de Klop. Ik mocht de marketing en communicatie van dit evenement voor mijn rekening nemen. Een pittige uitdaging, want het is gewoon niet heel eenvoudig om een nieuw evenement in de markt zetten terwijl er al zo veel georganiseerd wordt. Maar niet eenvoudig is vaak héél leuk! Op 19 oktober 2019 was het zover: de wandeltocht voerde (2.000!) wandelaars door de Nieuwe Hollandse Waterlinie, deels overdag en deels ’s avonds in het donker. Fort aan de Klop lag aan het begin van de route. Er was niet alleen een stempelpost, maar de deelnemers konden er ook genieten van theater, eten en drinken, muziek… wat een sfeer! Daar konden zeker niet alle forten op de route aan tippen.”

Karianne Vermaas blijkt een bezige bij. Geen wonder dat wij haar zo vaak tegenkomen. Als freelancer werkt zij aan interessante projecten. Meer weten? Check haar LinkedIn profiel!

En nu zagen we je laatst aan de lunch bij ons in ’t Wachthuis?

“In januari 2020 dacht ik dat het wel even zou duren voordat ik Fort aan de Klop weer zou bezoeken; misschien in de lente of de zomer! Maar het liep anders. Momenteel doe ik een opdracht voor CIRCO. We willen ervoor zorgen dat de circulaire economie, waar zoveel over wordt gepraat, écht gaat draaien. Dat betekent dat er geld moet worden verdiend met circulaire producten en diensten. We geven workshops om ondernemers en ontwerpers anders te leren kijken naar hun aanbod. Ze (her)ontwerpen hun producten, diensten en businessmodellen. Ik verzorg de communicatie en community van ondernemers, ontwerpers, wetenschappers, beleidsmakers en verder iedereen die het verschil wil maken. Je snapt dat ik daar uren over kan vertellen, maar voor nu houd ik het even bij het beantwoorden van je vraag wat ik op het fort kwam doen. De CIRCO-collega’s waren tijdens een eerdere workshop al enthousiast geraakt over het fort. En nu er voor CIRCO strategiedagen op de planning stonden, was de keuze snel gemaakt. In januari zat ik er dus weer. Helemaal geen straf overigens!”

Gaan we je vaker zien?

“Die kans acht ik groot! Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. En ik hoor geluiden over een nieuw zomerevenement op het fort. Dus ook dit jaar steek ik de brug naar het forteiland graag weer vaak over, voor mijn werk en in mijn vrije tijd!”