BLOG

Op deze pagina vind je artikelen, berichten en filmpjes over Fort aan de Klop. Van vroeger, van nu…

Run and Roast

Zondag 31 oktober 5 of 10 kilometer rennen vanaf Fort aan de Klop en daarna genieten van muziek, fakkels, burgers en lekkere drankjes. Dat zijn de ingrediënten van Run & Roast.

Aanvang 5 kilometer 15.45 uur, 10 kilometer 16.30 uur, vooraf inschrijven, € 14,50 p.p.

Wobbelyoga & Feest voor de vogels

Het laatste weekend van de herfstvakantie is er een heel speciale Wobbelyogales bij de outdoor studio van Wildebras & Wonderlust: Wobbelyoga & Feest voor de vogels

Wanneer: Zaterdag 23 oktober van 15.00 tot 16.30 uur
Voor wie: Kinderen van 4 t/m 8 jaar
Prijs: € 15,- per kind

 

Wobbelyoga & Natuurschatten

Op zaterdag 16 oktober is er een heel speciale Wobbelyogales bij de outdoor studio van Wildebras & Wonderlust: Wobbelyoga & Natuurschatten

Wanneer: Zaterdag 16 oktober van 15.00 tot 16.30 uur
Voor wie: Kinderen
Prijs: € 15,- per kind

 

Ceremonial Sound Journey – UniversalSoundShifts

Laat je meevoeren op de esoterische sound van de geïmproviseerde elektro-akoestische muziek van UniversalSoundShifts.

Datum & tijd: zondag 3 oktober 2021 van 13.30 tot 15.00 uur en van 16.30 tot 18.00 uur
Tickets: vooraf reserveren voor  € 15,61 per stuk

Wildplukken en lunchen

Heb je altijd al meer willen weten over wilde eetbare planten? Ga op pad met wildplukker en bosfilosoof Bas Nabers en leer je eigen stad op een verrassende manier kennen. Inclusief lunch.

Wanneer: Laatste keer van dit seizoen: zondag 26 september van 10.30 tot 13.00 uur
Voor wie: Volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar
Prijs: Volwassenen € 27,50 p.p. (inclusief lunch), voor kinderen t/m 12 jaar en gezinnen geldt een gereduceerd tarief

Yoga

Van yoga word je sterker, leniger en het geeft je ontspanning. Doe mee aan de yogales van Sporten voor je Deur.

Wanneer: Iedere zaterdag van 09.30 tot 10.15 uur
Voor wie: Volwassenen
Prijs: Na een gratis proefles koop je een strippenkaart voor € 110,- (10 lessen, 4 maanden geldig) of een maandabonnement voor € 29,95 (1 x per week) of € 34,95 (onbeperkt)

Pump Bootcamp

In de buitenlucht werken aan de opbouw van je spieren en je conditie. Doe mee aan de Pump Bootcamp van Sporten voor je Deur.

Wanneer: Iedere donderdagavond van 20.15 tot 21.15 uur
Voor wie: Iedereen die met plezier buiten aan kracht en conditie wil werken
Prijs: Na een gratis proefles koop je een strippenkaart voor € 110,- (10 lessen, 4 maanden geldig) of een maandabonnement voor € 29,95 (1 x per week) of € 34,95 (onbeperkt)

Ouder-kindsport op ’t fort

Is jouw kind ook altijd vroeg wakker en móet je op zaterdagochtend echt naar buiten? Kom samen sporten voor de deur van ons fort.

Wanneer: Nog één les dit seizoen: zaterdag 25 september
Voor wie: Ouders met kinderen van 2 tot 6 jaar
Prijs: Na een gratis proefles zijn er verschillende mogelijkheden: losse les 1 ouder met 1 kind € 17,50, 5 lessen voor 1 ouder met 1 kind € 75,- of 5 lessen voor 2 ouders en 2 kinderen € 125,- (10 weken geldig)

Blij met ons nieuwe betaalsysteem

Voor de heropening van Fort aan de Klop op 1 juni 2020 toverden we onze locatie om tot één groot, coronaproof Terraseiland met 300 zitplaatsen. Voor dit nieuwe concept met een festivalachtige sfeer zochten we een kassasysteem, waarmee je contactloos kunt bestellen en betalen. En dat hebben we gevonden!

Vergaderruimte in Loods A: groot, stoer en ruig, maar tegelijkertijd warm en sfeervol

Rekening houdend met de anderhalvemeterregel kunnen we een stuk minder mensen kwijt in onze vergaderzalen dan normaal. Om onze vergadergasten letterlijk meer ruimte te geven hebben we Loods A ingericht als grote extra vergaderzaal, voor maximaal 30 gasten.

Streekproducten op je bord

Dicht bij huis wordt zo veel moois geproduceerd. Via Local2Local koopt onze chef de lekkerste streekproducten in. Dat proef je als ze op je bord liggen. En het is nog duurzaam en verantwoord ook. Bekijk het filmpje.

Wobbelyoga

Rianne Roodbeen heeft haar Wobbelyoga outdoor studio Wildebras & Wonderlust op Fort aan de Klop. Ook in de herfst kun je komen Wobbelen.

Wanneer: Zaterdag 18 en 25 september en 2 en 9 oktober van 15.00 uur tot 16.00 uur
Voor wie: Kinderen van 4 t/m 8 jaar
Prijs: € 10,- per kind per les

 

Fort aan de Klop en Koetshuis de Haar bakken voor ’t Huis aan de Vecht

Nu wij én de bewoners van ’t Huis aan de Vecht door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus geen gasten mogen ontvangen, wilden wij graag iets doen voor onze buren.

Zorgeloze picknick voor zorgmedewerkers

Op Fort aan de Klop is het stil vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Tegelijkertijd hebben medewerkers in de zorg het ontzettend druk. Eén en één is twee, dacht Patricia van Bureau Kwiek…

Wie is toch die vrouw?

Dat Karianne Vermaas een vaste gast is op Fort aan de Klop, kun je wel zeggen. Tijd om haar beter te leren kennen. We vroegen haar wat ze allemaal doet.

Susanne vierde haar verjaardag bij Fort aan de Klop…

Susanne vierde haar verjaardag met een Winter Barbecue op Fort aan de Klop. En wat er toen gebeurde…

Familiefestival Kermis de Klop stopt

Na drie fantastische edities komt er een eind aan Familiefestival Kermis de Klop…

Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

Zaterdag 9 oktober is de tweede Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Je kunt deelnemen op verschillende afstanden. Wandel mee langs bijzondere locaties, waaronder natuurlijk Fort aan de Klop.

Derde editie Kermis de Klop: mazzel met het weer én een mooi bedrag voor Make-A-Wish

De derde editie van Kermis de Klop is een feit… de editie die de boeken in gaat onder het kopje: wat boften we met het weer. Een korte terugblik op een geslaagd Pinksterweekend.

Cabaret in een circustent

Op 25 augustus 2018 trad Janneke Jager op in de tent van Cirque Moustache. Een unieke voorstelling op Fort aan de Klop!

Hoera! Wij zijn Kidsproof!

Fort aan de Klop wordt door Kidsproof Utrecht bestempeld als fijne plek om heen te gaan met je kinderen. Lees hier waarom. En doe meteen leuke tips op voor andere uitjes in Utrecht en omgeving!

Tweede editie Kermis de Klop: een groot feest

De tweede editie van Kermis de Klop zit erop… En wat hebben we genoten met z’n allen. In deze blog kijken we met twee bezoekers terug op een geslaagd Pinksterweekend.

De mollenvanger uit Harmelen

Even voorstellen: de heer De Heer (80). Een energieke, goedlachse man die ons soms een handje helpt op het fortterrein. Waarmee? Met het vangen van mollen!

Zakelijke bijeenkomst? Peter is er voor je!

Peter werkt vanaf het begin bij ons op het fort. In deze blog vertelt hij hoe dat zo gekomen is, hoe zijn zijn werk doet als gastheer bij zakelijke bijeenkomsten én hij verklapt wat zijn favoriete plekje is op het forteiland.

Freek over Kermis de Klop

Vrijwilliger Freek zet zich al vele jaren in voor Stichting Make-A-Wish Nederland. Vorig jaar verkocht hij muntjes op Kermis de Klop én nam hij de cheque in ontvangst. Freek vertelt hoe het is om als vrijwilliger te helpen op ons familiefestival.