De omgeving

Ontdek de omgeving – zowel stad als natuur

Meer weten over de geschiedenis van de plek waar je verblijft? Waan je in vroegere tijden en breng een bezoekje aan het oude wachthuis (nu onze brasserie). Als je een rondleiding boekt door Gilde Utrecht leer je alles over het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

In de buurt van Fort aan de Klop

Neem je fiets mee. Het is maar een kwartiertje langs de Vecht en Oudegracht naar hartje Utrecht met de oude binnenstad, Domtoren, het Spoorwegmuseum, Centraal Museum en Museum Speelklok.

  • Als je de Vecht de andere kant op volgt, slinger je mee met de rivier door het landschap richting Breukelen en het Loosdrechtse Plassengebied (10 km).
  • Recreatiegebied de Maarsseveense Plassen ligt op 10 minuten fietsen. Hier kan je in de zomer terecht om te zwemmen, (water)sporten en voor outdooractiviteiten.
  • Ook is er een zwembad op loopafstand van het fort.
  • Tot slot leent het buitengebied zich uitstekend voor wandelingen. Ontdek de grootste achtertuin van Utrecht, Noorderpark Ruigenhoek, met Speelbos Gagelbos. Of loop de kinderroute (4 km) die start bij Kinderboerderij Gagelsteede. Voor een flinke boswandeling zijn binnen een straal van 20 kilometer veel mogelijkheden zoals bij Hollandse Rading, Lage Vuursche en De Bilt.